Injuries

Competitions

Competition
England – Premier League
International – UEFA Champions League
Italy – Serie A
Spain – LaLiga
Germany – 1. Bundesliga
International – UEFA Europa League
France – Ligue 1
Super League
Denmark – Superliga
Sweden – Allsvenskan
Portugal – Liga Portugal
Netherlands – Eredivisie
Scotland – Premiership
Russia – Premier League
Saudi Pro League
Turkey – Super Lig
Spain – LaLiga2
Belgium – Jupiler Pro League
Italy – Serie B
USA – Major League Soccer
Mexico – Liga MX
Brazil – Serie A
Austria – Tipico Bundesliga
Switzerland – Super League
England – Championship
Norway – Eliteserien
Ireland – Premier Division
Germany – 2. Bundesliga
Poland – Ekstraklasa

Fotball, eller fotball som det er kjent i noen land, er en av de mest populære idrettene i verden, med anslagsvis 4 milliarder fans over hele verden. Europa er hjemsted for noen av de mest konkurransedyktige og spennende fotballigaene i verden, med den engelske Premier League, spanske La Liga, italiensk Serie A og tysk Bundesliga som de mest fremtredende.

Premier League

Den engelske Premier League, eller EPL for kort, er en av de mest sette fotballigaene i verden. Det består av 20 lag, hvor hvert lag spiller 38 kamper i løpet av en sesong, som går fra august til mai. Ligaens mest suksessrike lag er Manchester United, med 20 titler. Det mest suksessrike laget de siste årene er Manchester City, som har vunnet fire av de siste 5 sesonger, men ser tilbake på de siste 20 sesongene har det vært mange forskjellige lag som har vunnet tittelen, mest overraskende Leicester som vant den i 2015- 16 sesong.

La Liga

Spanske La Liga er ansett som en av de beste fotballigaene i verden. Det består av 20 lag, hvor hvert lag spiller 38 kamper i løpet av en sesong, som går fra august til mai. Ligaens mest suksessrike lag er Real Madrid, med 34 titler. I nesten 20 år har tittelen vært delt mellom de tre største klubbene i Spania - Real Madrid, FC Barcelona og Atletico Madrid. Spanske La Liga er også vertskap for den mest kjente kampen i verden, El Clasico, som er møtet mellom Real Madrid og FC Barcelona.

Serie A

Den italienske Serie A er den øverste fotballigaen i Italia og består av 20 lag. Hvert lag spiller 38 kamper i løpet av en sesong, som går fra august til mai. Ligaens mest suksessrike lag er Juventus, med 36 titler. Ligaen så et imponerende løp fra Juventus vant 9 titler på rad fra sesongen 2011-2012 og frem til sesongen 2019-2020, men de siste årene har de to Milan-klubbene Inter Milan og AC Milan vunnet en tittel hver. Den største kampen i den italienske ligaen er Derby D'Italia mellom Juventus og Inter Milan.

Bundesliga

Den tyske Bundesliga er en av de mest konkurransedyktige fotballigaene i verden. Det består av 18 lag, hvor hvert lag spiller 34 kamper i løpet av en sesong, som går fra august til mai. Ligaens mest suksessrike lag er Bayern München, med 31 titler. De nåværende mesterne er Bayern München, som har vunnet tittelen 10 år på rad – en fantastisk prestasjon fra trolig den mest dominerende nasjonal klubben i verden.

UEFA Champions League

UEFA Champions League er en årlig fotballkonkurranse som konkurreres av toppklubber fra hele Europa. Det er den mest prestisjefylte klubbkonkurransen i verden, hvor vinneren blir kåret til det beste klubblaget i Europa. Konkurransen går fra september til mai, med finalen i mai. Vinneren av Champions League er vanligvis en klubb fra en av de 4 beste ligaene i Europa, men tre ganger siden starten i sesongen 1992-1993 har en klubb utenfor Europas topp 4 vunnet konkurransen - Marseille i 1992-1993, Ajax i 1994-1995 og Porto i 2003-2004.

Andre europeiske ligaer og konkurranser

Det er flere andre fotballigaer på toppnivå i Europa, inkludert den franske Ligue 1, den portugisiske Primeira Liga, den nederlandske Eredivisie og den skotske Premier League. I tillegg til disse hjemlige ligaene er det flere andre europeiske konkurranser, som Europa League, som er den europeiske klubbkonkurransen i andre lag, Conference League, som er den europeiske klubbkonkurransen i tredje lag, samt EM , som er en landslag konkurranse som går hvert fjerde år.

FIFA verdenscup

FIFA World Cup er den største internasjonale fotball konkurransen i verden. Det finner sted hvert fjerde år og konkurreres av de beste landslagene fra hele verden. Turneringen varer i rundt en måned, med finalen i juli. De nåværende mesterne er Argentina, som vant 2022-turneringen.

Vi gir deg all informasjonen du trenger fra alle de beste fotballigaene og konkurransene over hele verden, med optakter, kampoppsett, resultater og tabeller, forventede og offisielle lagoppstillinger, oppdateringer om skader og suspensjoner, komplette laglister med skjorte nummer og siste men ikke minst en omfattende dekning av alle de mest interessante overføring ryktene, offisielle overføringer, låneavtaler og kontraktsforlengelser.